10 langkah mudah memulakan perniagaan affiliate.

small-business-coaching

Affiliate adalah perniagaan internet. Kejayaan dalam affiliate hanya akan menjelma jika kita melayan ia ia sebagai entiti perniagaan. Kebanyakan dari newbie affiliate gagal dalam perniagaan mereka di sebabkan kesombongan mereka untuk menganggap affiliate adalah perniagaan. Mereka selalunya menganggap affiliate adalah hanya teknik jana wang yang ringkas di internet.

Malangnya ia bukan. Beratus-ratus affiliate menjana tujuh angka setahun melalui affiliate dan ia adalah perniagaan yang sah. Semua orang boleh membuka perniagaan affiliate sendiri dan di sebabkan ini ramai newbie affiliate menganggap ia hanyalah satu pekerjaan yang biasa. Tetapi mereka tidak tahu ia adalah perniagaan sebenar.

Bagi membantu anda membina perniagaan affiliate, saya senaraikan 10 langkah mudah memulakan perniagaan affiliate.

 

Belajar cara menguruskan webiste.

Perkara pertama yang anda perlu belajar dalam perniagaan affiliate adalah cara-cara menguruskan webiste. Anda perlu belajar bagaimana hendak menguruskan blog, menguruskan minisite dan landing page. Anda perlu belajar dan mahir dalam selok belok asas mewujudkan dan menguruskan website anda sendiri. Jangan kedekut untuk laburkan wang untuk belajar kemahiran ini kerana ia pasti berguna nanti.

Jika anda kekurangan wang, jangan jadikan ia sebagai alasan pula. Anda boleh belajar secara percuma di internet di samping anda gunakan teknik cuba dan jaya. Ingat, affiliate adalah perniagaan dan ia perlu di layan seperti perniagaan di mana anda lakukan apa yang perlu untuk memantapkan perniagaan anda.

 

Pilih topik yang menarik.

Selepas itu, anda cari topik yang menarik bagi anda. Sama seperti perniagaan sebenar, jika anda ingin membuka perniagaan kasut, anda perlu belajar mengenai kasut. Jadi, di online, anda pilih topik yang anda rasa anda minat dan boleh anda uruskan untuk masa yang lama.

 

Kajian keyword.

Di offline, kedai yang laku kebanyakannya di sebabkan lokasi yang strategik yang di miliki oleh kedai tersebut. Di internet pula, kedai anda akan laku jika anda mengutamakan keyword yang mempunyai banyak kali carian di lakukan oleh pengguna internet. Siasat keyword yang berkaitan dengan niche anda, cari keyword yang mempunyai banyak kali carian di enjin carian.

 

Cari produk atau perkhidmatan yang berkaitan dengan topik anda.

Sekarang, anda lakukan survey mengenai potensi keyword anda itu. Lihat sama ada terdapat banyak produk atau tidak berkenaan dengan topik anda. Senaraikan ia dalam notepad untuk kegunaan anda di masa hadapan.

 

Pilih nama doman dan hosting.

Jika anda ada wang beli sahaja hosting yang mahal dan mempunyai nama dalam perkhidmatan hosting. Ia untuk memastikan tiada masalah atau kurang risiko di kemudian hari. Jika tidak ada wang, pilih hosting yang agak murah tetapi boleh di harapkan. Anda boleh kaji sendiri di internet mengenai cara hendak memilih hosting, nama domain dan sebagainya.

 

Lukis draf mengenai website anda.

Sekarang, anda tulis draf mengenai website anda. Hasil dari pengalaman orang yang terdahulu, website jenis blog adalah yang paling sesuai untuk menjadi tapak perniagaan affiliate. Anda pilih theme dan edit theme mengikut minat anda. Jika anda ada wang, anda boleh upah freelancer untuk lakukannya. Ia bukanlah penyelesaian mutlak, anda perlu tahu bagaimana hendak melakukannya tetapi mengupah adalah untuk jimatkan masa.

 

Upload website.

Sekarang, anda upload website anda ke hosting yang anda beli sebelum ini.

Hiaskan blog dengan maklumat.

Masukkan dua atau tiga artikel berkaitan dengan topik anda. Sekarang, anda perlu latih diri sendiri untuk menulis artikel bagi blog anda. Masukkan apa sahaja yang boleh menjadikan blog anda ke hadapan berbanding blog-blog pesaing anda yang lain.

 

Daftar affiliate program

Sekarang, apabila perniagaan anda sudah wujud, barulah anda daftar program affiliate dan mula melakukan promosi bagi produk tersebut.

 

Promosi website anda.

Sekarang, anda belajar cara melakukan promosi bagi affiliate. Masa sekaranglah barulah anda membuka ebook berkenaan promosi dan pratikkan ia secara terus. Kejayaan  anda bergantung pada promosi anda.

 

KLIK SINI untuk Pakej Video Tutorial mengenai Affiliate Marketing & Email Marketing!

Intensive Live Group Coaching -Sistem Bisnes Online

Minggu lepas dan juga malam tadi saya ada terfikir & tertanya-tanya bagaimana lagi
saya boleh terus membantu bisnes anda..

Saya tahu ramai yang dah dapatkan ebook dan rakaman webinar dari saya baru2 ini.

Tapi setakat mana anda dah apply atau laksanakan apa yang ditunjukkan dalam
ebook & video tersebut?  Saya tahu masih ramai yang tak buat apa-apa atau mungkin confuse/keliru
dengan panduan ebook tu. Tapi kepada yang sudah mula buat, saya ucapkan
tahniah dan teruskan usaha anda.
 .

“Knowledge is Power but Applied Knowledge is the Ultimate Power”  

“Learn to Do & Do to Learn”

Jadi saya terfikir sesuatu dan bercadang nak adakan sesi coaching face-to-face
dalam group yang kecil untuk betul2 bantu anda setup sistem bisnes online
anda dan terus mulakan & buat duit secara online.

 intensive-live-group-coaching
Saya juga akan ajar anda segala TEKNIK & STRATEGI Online Marketing
yang saya dan sifu-sifu IM lain amalkan sehingga kami mampu menjana INCOME LUMAYAN setiap bulan.

Saya nak limitkan 3-4 orang saja dalam group tersebut, supaya senang
saya nak FOKUS dan GUIDE anda secara Personal.

Kalau ramai yang berminat kita boleh buat beberapa group. Setiap group cuma
ada 3-4 orang sahaja. Saya akan buat coaching  dalam 4-5 jam intensif  dan solid.

Saya akan ajar step-by-step semua yang saya tahu mengenai bisnes online
secara LIVE depan anda. So, anda boleh tanya & dapat jawapan on the spot.

Anda akan terus buat di laptop anda masa itu juga. Setup semua benda & tools yang akan saya
kongsikan nanti. Anda akan jimat banyak masa & duit dalam memulakan bisnes online anda sebab
saya akan berikan jalan mudah & “short cut”.

Anda tak perlu dah buat “Trial & Error” dan kesilapan-kesilapan yang pernah saya lalui dahulu.

Off course akan ada sedikit  bayaran tapi jangan risau ianya tak la mahal sangat.

Anggapkan ianya sebagai upah servis atau tuition fee je lah. Dan ianya cuma one-off
atau sekali saja. Tiada bayaran bulanan atau lain2 caj.
Yang penting anda dapat segala ilmu premium tersebut secara LIVE.
 small-business-coaching
Kalau anda pergi seminar2 bisnes online atau internet marketing di luar sana pun
anda kena bayar dengan harga yang tinggi juga tapi anda tak akan dapat personal
guide atau coaching.
 .
Tempat coaching, wifi internet dan makan disediakan. Jangan risau..
Anda cuma perlu hadir bersama laptop dan buku nota jer.
 .
..Saya ingat lagi masa mula-mula saya ikuti kelas Internet Marketing
yang dianjurkan oleh seorang sifu IM lebih kurang 3 tahun lepas..Masa tu saya memang almost ZERO pasal bisnes online dan Internet marketing… Tapi setelah mengikuti kelas tersebut, memang saya rasa bersyukur sangat sebab banyak perkara yang saya pelajari tentang selok- belok internet marketing dalam masa yang begitu singkat!Dalam masa 8jam sepanjang kelas tersebut saya rasa memang cukup berbaloi saya korbankan masa dan wang ringgit saya.
.
Yurannya memang tinggi tetapi saya ketepikan semua itu sebab saya memang dahagakan ilmu ketika itu. Ianya mempercepatkan proses saya untuk terus maju dalam bidang internet marketing dan
bisnes online ini. Ia umpama kita ambil jalan short-cut untuk sampai ke destinasi.
.
Jadi, sebagai tanda syukur, saya nak curahkan lah segala ilmu yang telah
saya dapati selama ini,  dalam bentuk Intensive Group Coaching!
.
Moga ianya dapat membantu usahawan-usahawan baru di luar sana lebih berilmu dan maju dalam bisnes. Terutamanya dalam dunia yang semakin mencabar sekarang ni.

Firesale Cuti Sekolah Raya Haji & Hari Malaysia

Salam hormat…

Seperti yang dijanjikan, saya akan bukakan akses kepada 3 Produk Digital Hot saya tapi dengan SPECIAL OFFER!

.
Jadi sempena Minggu Cuti Sekolah dengan gabungan Hari Raya Haji & Hari Malaysia yang kita cintai…
Buat pertama kalinya, saya nak berikan anda peluang untuk mendapatkan
semua produk HOT dan “Result Proven” saya, melalui FIRESALE CUTI SEKOLAH
SEMPENA RAYA HAJI & HARI MALAYSIA!

gambar-top-page-firesale2016

gambar-produk-di-onpay
Ianya mengandungi…

.
1) Pakej SISTEM BISNES PRO

Iaitu 7 Modul Ebook dan 3 Video
step-by-step bagaimana nak set-up
satu sistem online untuk close kan
sales secara automatik dan berterusan.

Just Set & Forget jer.. Pasang
sekali dan terus tinggal. Sistem
akan bekerja terus menghasilkan
income untuk anda secara konsisten.

Di dalam ebook & video ini saya
terangkan IN DETAIL kepada anda
dari zero, tentang pelbagai teknik
tarik trafik (prospek), kumpul
list hinggalah setting untuk Close
Sales secara Auto.

.
2) Rakaman Webinar Group Coaching

Di mana saya telah Bongkarkan
dalam Webinar tersebut hampir
segala ILMU dan STRATEGI RAHSIA
saya dalam menjalankan Bisnes
Online dan Internet Marketing
sehingga berjaya mendapat income
lumayan setiap bulan… itupun
secara part-time jer!

…antara topik-topik yang
dikongsikan dalam webinar
tersebut adalah…

+ Tools Internet Marketing Power
+ Teknik & Strategi Asas Kumpul List
+ Pengurusan List/Database
+ Setup Squeeze Page/Landing Page
+ Setup Website E-Commerce
+ Setup Autoresponder
+ Design e-Cover untuk ebook
+ Software Percuma untuk Graphic Design
+ Dan banyak lagi…

.
3) Ebook “7 Tips & Formula Kewangan”

[+] Di mana saya kongsikan ILMU PREMIUM
7 Formula & Tips Mudah untuk corakkan &
stabilkan keadaan kesihatan kewangan
anda secara Konsisten.

[+] Beza & Contoh Pendapatan PASIF & AKTIF.
Saya berikan contoh bisnes-bisnes
online & offline yang SEMPOI yang
boleh menjana Pendapatan Pasif
kepada anda setiap bulan!

[+] Apakah KESILAPAN-KESILAPAN yang
biasa dilakukan yang perlu dielakkan
sebelum kita terbeban dengan masalah
kewangan & hutang-piutang.

[+] Contoh Model PENYATA KEWANGAN peribadi
yang Simple untuk pantau keadaan kesihatan
kewangan kita sekeluarga
(softcopy excel diberikan).

..dan banyak lagi tips kewangan.

.
4) Bonus…??

Nak tahu apa Bonus yang saya
akan berikan? Sila KLIK SINI.

.
===============

.
Sekali lagi, anda boleh dapatkan akses ke semua
produk-produk tersebut DI SINI.

.
Moga FIRESALE ini dapat membantu anda mulakan
bisnes internet anda dengan BETUL & SUKSES.

.
Terima kasih.

.
Ikhlas,

Sensei Yusof
Coach Sistem Bisnes Online

Webinar Kelas Online Coaching (17 & 19 Ogos 2016)

Jadual Webinar

Apa yang akan dikongsikan dalam Kelas Online tersebut adalah
Overall Knowledge tentang:-

+ Internet Marketing Tools
+ Teknik & Strategi Asas Kumpul List
+ Pengurusan Database
+ Setup Squeeze Page/Landing Page
+ Setup E-commerce website
+ Setup Autoresponder
+ Design Graphic yg simple
+ Dan banyak lagi ilmu tentang memulakan Sistem Bisnes Online anda.

Sekiranya, anda hadiri seminar sehari untuk dapatkan ilmu-ilmu di atas

saya pasti harganya tak kurang dari RM250 – RM500!

Jadi, pastikan anda daftar sekarang kerana TEMPAT adalah TERHAD!

Saya akan buka akses pendaftaran hanya untuk 2 Hari sahaja, iaitu Isnin &
Selasa (15 & 16 Ogos)Selepas itu, pendaftaran akan ditutup.

 

Klik Gambar di bawah untuk membuat Pendaftaran Kelas Online Coaching…

 

online-coaching-on-blue-key-online-coaching-concept-modern-laptop-409030981

LEAD Technologies Inc. V1.01

High Angle View Of Businesspeople In Video Conference At Business Meeting

 

ANDA BUAT BISNES ONLINE TAPI SUSAH NAK CLOSE SALES?

Saya juga begitu dulu tapi sekarang tidak lagi.. saya dah ada “Sistem Rahsia” ini utk membantu Close Sales secara Auto! Tak perlu pening kepala lagi..

Make Money Online

Sistem ini dah membantu ramai usahawan online menjana income 4-angka sehingga 5-angka sebulan secara Auto jer..

Nak tau? Dapatkan Ebook Preview mengenai Sistem Auto Close Sales ini Sekarang..! Masih PANAS lagi..

Harga ebook tersebut bernilai RM49 tapi saya nak beri PERCUMA jer sehingga habis kuota!

Cepat download sebelum harga dinaikkan atau aksesnya ditutup.. Lambat tinggal.. 🙂

Klik gambar di bawah sekarang untuk download:-

free ebook sistem bisnes online7_550x634

SATU PEMBAZIRAN JIKA INTERNET DI RUMAH TIDAK DIGUNAKAN UNTUK MENGHASILKAN RM 10 RIBU SEBULAN

Berapakah kos Internet di rumah anda? Ada yang kurang seratus dan ada yang kurang dua ratus. Setiap bulan kita bayar, dan setahun boleh mencecah RM 2000. Itu adalah kos menggunakan Internet di rumah . Namun, anda boleh jadikan kos ini sebagai modal. Modal yang boleh menghasilkan keuntungan bagi anda. Bagaimana? Sudah tentu anda perlukan bisnes Internet yang boleh memberikan produk atau servis kepada pelanggan anda. Projek income USD whatsapp adalah satu perniagaan yang kita boleh mula menghasilkan income dari rumah. Sudahkah anda bermula? KLIK SINI untuk dapatkan info lanjut tentang Projek income USD ini..

IM Entrepreneur 1 - Copy

Ramai orang yang nak cepat bersara dari kerja makan gaji.

Sebabnya mungkin kerana tak ada masa untuk diri,
Tak boleh jalan sana sini
Terikat pada waktu kerja dan lain lain

Tapi juga pernah tak anda terfikir,
bila untuk bersara dari bisnes?

Pernah tak anda terfikir,
yg anda kadang-kadang berniaga, sampai tak ada masa untuk diri sendiri
Tak boleh nak berjalan sana sini sebab sibuk berniaga
Terikat pada perniagaan.

Apa beza anda dengan orang makan gaji?
mungkin bezanya,anda hanya ada $$$ yang lebih.
Tapi kalau $$$ banyak,tak boleh nak enjoy tak guna jugak

Jadi, kalau nak enjoy cepat, kena la bersara cepat-cepat..
baru lah ada banyak masa..

macam mana nak bersara cepat dari bisnes?

$  Cari perniagaan yang tidak bermusim
$  Wujudkan 1 sistem pengurusan yang teratur
$  Cari produk yang bersifat keperluan
$  Pastikan sesuatu produk itu akan sentiasa dipakai oleh pelanggan
$  Jual produk bersifat keahlian kerana ia akan memberikan pendapatan yang pasif

Mudah bukan? Anda boleh goyang kaki,sambil bisnes automatik berjalan

Tapi kat mana nak cari produk yang akan sentiasa digunakan oleh pelanggan??
Saya ada beberapa cadangan bisnes online yang sesuai untuk newbie dan juga yang dah “otai”.. Lihat dalam website ini dulu ya..

LIMA SEBAB KENAPA ORANG KITA GAGAL BUAT DUIT DI INTERNET!

Saya senaraikan lima sebab kenapa orang kita sering gagal buat duit di Internet. Sekiranya anda bercita-cita untuk memulakan perniagaan Internet anda pada tahun 2016 ini, silalah baca dan sematkan dalam jiwa sebagai peringatan..

Usahawan-Millenium-Internet-Online-Marketer-Entrepreneur

1. Takut keluar modal. Nak bisnes mesti ada modal, tak perlu keluarkan beribu- ribu RM. Modal di bawah RM100 sahaja pun. Cuba fikir dan banding dengan bisnes kovensional, nak buka gerai burger pun perlukan RM1000.

2. Tak mahu belajar. Ramai yang fikir pening kepala walaupun belum mencuba. Mereka dah kerutkan dahi mereka sepertilah apa yang dipelajari di dalam bidang Internet Marketing ini sesuatu yang amat susah. Padahal, belum cuba lagi.

3. Tak mahu buat. Ini kes selepas belajar tetapi dibiarkan ilmu yang ada terperap sahaja. Akhirnya, lupa begitu sahaja. Belajar dan pratikkan itu yang penting.

4. Tidak tahan lama. Promosi bisnes dalam sehari dua, tiada sambutan sudah putus asa. Kemudian, terus salahkan itu ini. Padahal diri sendiri yang harus dipersalahkan. Saya syorkan buat apa-apa bisnes mesti tahan 3 bulan.

5. Tiada perwatakan seorang ketua. Kita tidak boleh harapkan telunjuk orang sahaja. Suruh buat itu, suruh buat ini, kita pun buat. Kita kena boleh berfikir dan buat analisa. Kita mesti mampu membuat perubahan jika perlu. Kita kena proaktif dan mengambil inisiatif.

{Kredit: sifu Aridz Aridztech}

2015 vs 2016

Pejam celik tanpa kita sedar tahun 2015 sudah hampir meninggalkan kita.. cepat sungguh masa berlalu.. Tak lama lagi tahun 2016 pula akan bermula. Umur pun semakin meningkat.

Sekolah pun dah bercuti panjang.. apakah plan anda hujung tahun ni? Takda nak pergi bercuti-cuti bersama keluarga ke? Saya insyaallah akan bercuti ke selatan (Johor Bahru & Mersing).. inilah masanya saya menikmati “masa kualiti” bersama keluarga selepas hampir setahun bertungkus-lumus bekerja dan menguruskan perniagaan-perniagaan saya. Saya juga harap anda mengambil langkah serupa. Tak perlu pergi tempat mahal-mahal pun, yang penting masa bersama keluarga. Tak kira betapa kaya pun kita kalau kita tiada masa dengan keluarga yang tercinta, tiada guna segala kekayaan tu. Betul tak?

Dalam bulan Disember ini juga amat sesuai untuk kita review semula pencapaian bisnes/kerja kita sepanjnag tahun 2015 dan merancang untuk tahun 2016.

Perkongsian/ nasihat saya kali ini

1) Bermula dengan IMPIAN.. Jangan takut memasang Impian sebab dengan adanya impianlah yang akan “memaksa” kita bertindak.

2) Jangan tunggu semuanya sempurna baru nak bertindak.. Maksudnya jangan tunggu perancangan cantik 800 mukasurat baru nak mula,TAPI bermula dengan sedikit dan ubah jika perlu. Kalau tak, sampai bila pun anda takkan bermula dan buat.

Nasihat Dr Azizan Osman

.. kalau nak berjaya kena ada 5 perkara ini:-

M – Mentor

E – Ilmu

S – Sistem

T – Tindakan

I – Intention (Niat yang betul)

Orang yang berjaya adalah orang yang terlebih dahulu membuat keputusan bahawa dia perlu berjaya. Mereka ini adalah orang yang tahu dengan JELAS kenapa dia perlu Berjaya. Ianya dipanggil “Big Why”! Iaitu tahu dengan sejelas-jelasnya kenapa dia perlu berjaya. Matlamatnya untuk ber sangat-sangat kuat dan besar sehingga tidak ada sebarang halangan yang mampu menggoyahkan keputusannya untuk berjaya.

Namun, kejayaan tidak akan tercapai dalam sekelip mata tanpa tindakan yang pantas dan berterusan. Ada orang akan kaya setelah berpuluh tahun berusaha. Ada yang langsung putus asa separuh jalan. Jadi di manakah anda sekarang?

Saya doakan semoga kita semua Berjaya, Kaya dan Sejahtera sepanjang tahun 2016 nanti dan juga tahun-tahun berikutnya. Aamiin.